Gazduire web si program antivirus

Daca lucrati in domeniul gazduire web (design, programare web, hosting), de multe ori, ati avut neplacuta ocazie sa va loviti de site-uri web infectate cu asa numitele “coduri malitioase”. De obicei, in aceste cazuri inlaturarea acestui cod este un proces complex si migalos in lipsa unei copii de siguranta a site-ului web.

Aceasta “infectare” se intampla de cele mai multe ori din cauza utilizatorului sau a celui care lucreaza la site-ul respectiv prin neprotejarea mediului de lucru cu o solutie de securitate antivirus.
Virusul, odata intrat in calculatorul  pe care se lucreaza la site-ul respectiv, acesta culege rapid informatiile de autentificare la FTP, baze de date etc. si le transmite “boti-lor” care automat injecteaza codul malitios.

Poate vi s-a intamplat, ca navigand pe internet, sa accesati un site web iar browserul de internet sa va returneze o pagina blocata din cauza unui astfel de cod malitios. Asta in cazul in care aveti instalat un antivirus, iar acesta identifica acel site ca fiind periculos. In cazul in care nu aveti instalat un program antivirus, riscati foarte mult infectarea calculatorului cu acel virus si raspandirea acestuia.

Programele antivirus nu va protejeaza doar calculatorul personal. In cazul in care aveti un site pe internet, sau lucrati la un site online, asigurati-va calculatorul cu un antivirus.

Fara o protectie antivirus, riscati ca numele de utilizator si parolele contului de FTP (si nu numai) cu care lucrati la site-uri, sa fie “furate” iar website-ul  sa fie compromis. De aceea este recomandat sa achizitionati un antivirus cu licenta, si totusi sa va feriti de variantele gratuite de software-uri antivirus.

1 Comentariu la “Gazduire web si program antivirus”

  1. Bun articol, am avut o problema cu un website virusat, defapt cam toate site-urile care le gazduiam:)


Lasa un comentariu